HISTÒRIA

Gòtics Rugby Club, neix a Barcelona l’any 1984, després de la reducció de pressupost que fa el R.C.D. Espanyol, en la que es decideix eliminar part de les seves seccions. En aquell moment es formà una junta amb Toni RigatCarles TaberneroJosep M Vilajosana i Josep Cobo, els quals van decidir crear un nou Club de rugbi independent i barceloní.

Eren moltes les coses que calia fer; la primera va ser buscar un nom, un color i una mascota pel Club. El color va ser el més senzill; el blanc i el blau que havíem portat fins aquell moment ja ens era bo; portaríem samarreta blava, pantalons blancs i mitgetes blaves. A l’hora de trobar un nom la cosa es complicava, ja que buscàvem una identificació barcelonina i antiga com era la nostra història.

Després de moltes propostes i idees per batejar el que seria el nostre nou Club, un barri típic de la ciutat ens donaria la solució: “Gòtics” quedàvem identificats amb la ciutat i amb l’antiguitat que portàvem jugant a rugbi. Amb la mascota va passar el mateix. Quina seria la solució?, la botànica, la zoologia…, un Mamut, fort i antic com nosaltres. Ara ja podem començar. Fer uns estatuts, inscriure’ns com a societat esportiva, planificar la temporada, repartir les feines i posar-se a treballar; tot va ser un seguit de reunions, paperasses i mals de cap per quan arribés la primera reunió amb la resta de la gent, els quals havien de formar part del nostre Club el qual ja havia nascut.

Plantilla del primer equip del Gòtics Rugby Club (1984-85)

Els seus inicis

En la primera temporada de Gòtics hi havia tres equips: cadet, juvenil i sènior. Va ser un començament especialment dur. Malgrat això vàrem classificar l’equip juvenil en semifinals de la Copa Catalana i guanyant-la, sent aquesta la primera Copa del club. Tanmateix, el primer triomf important de l’equip sènior va arribar quan el primer equip va quedar campió de Catalunya, jugant la fase d’ascens i aconseguint pujar a la 1a Nacional a la temporada 1987/88.

D’altra banda, l’escola de rugbi, fou creada dos anys després de la fundació del Club, sent el tresor més estimat per poder assegurar la continuïtat generacional. Actualment, l’escola es compon de més de 150 jugadors en unes edats molt diverses, des de 7 a 14 anys, està guiada i controlada per 25 monitors i fa una gran tasca de futur, on ells aprenen, valoren i comencen a gaudir del nostre rugbi.

El Gòtics  Rugby Club el compon tota la gent que juga o dona un suport social o econòmic, és a dir tot aquell que té un compromís ferm amb el Club. Ara com ara el formen 500 socis, dels quals 350 són jugadors.